برنج طارم محلی چیست؟ موضوع این مقاله برنج طارم محلی است. علاوه بر برنج طارم محلی ، انواع دیگر طارم را نیز بررسی می کنیم. ۵ نوع برنج طارم داریم که در اینجا به آن می پردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleبزرگترین تولیدکنندگان برنج در جهان
چین و هند به عنوان دو کشور پرجمعیت جهان، بزرگترین تولیدکنندگان برنج نیز هستند. این دو کشور به تنهایی بیش از نیمی از برنج تولید شده در جهان را تأمین میکنند. سایر کشورهای عمده تولیدکننده برنج عبارتند از:
- اندونزی: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و مساحت وسیع شالیزارها، اندونزی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برنج در جهان است.
- بنگلادش: برنج در بنگلادش نه تنها یک محصول کشاورزی مهم بلکه بخش جداییناپذیری از فرهنگ و اقتصاد این کشور است.
- ویتنام: ویتنام به دلیل خاک حاصلخیز دلتای رود مکونگ، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برنج در منطقه آسیا است.
- میانمار: برنج در میانمار نقش بسیار مهمی در اقتصاد و امنیت غذایی دارد.
- تایلند: تایلند به دلیل کیفیت بالای برنج خود در سطح جهانی شناخته شده است.
- بیشتر بخوانید: برنج ندا چیست؟
خصوصیات برنج طارم
چرا نام طارم بر این برنج گذاشته شده است؟
شهرستان طارم: همانطور که از نامش پیداست، اولین بار این نوع برنج در شهرستان طارم واقع در استان زنجان کشت شده است. روستای درام در شهرستان طارم، یکی از قدیمیترین مناطق کشت برنج طارم به شمار میرود.
- کشت اولیه: به دلیل کشت اولیه این برنج در شهرستان طارم، نام این منطقه بر روی آن گذاشته شده است.
- شهرت و کیفیت: با گذشت زمان و افزایش کیفیت این برنج، نام طارم به عنوان نمادی از برنج باکیفیت در ایران شناخته شد.
اگرچه منشأ اصلی نام برنج طارم به شهرستان طارم در استان زنجان برمیگردد، اما امروزه عمده کشت این برنج در استانهای شمالی کشور انجام میشود. کیفیت بالای آب و خاک، تجربه کشاورزان و شرایط آب و هوایی مناسب، استانهای شمالی را به قطب تولید برنج طارم در ایران تبدیل کرده است.
چرا برنج طارم در مناطق شمالی کشت میشود؟
- آب و هوای مناسب: شرایط آب و هوایی استانهای شمالی با بارندگیهای مناسب و زمینهای حاصلخیز، برای کشت برنج بسیار ایدهآل است.
- تجربه و تخصص کشاورزان: کشاورزان شمال کشور سالهاست که به کشت برنج مشغول هستند و تجربه و تخصص بالایی در این زمینه دارند.
برنج طارم یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین اقلام برنج ایرانی در بازارهای کشور است. خصوصیات برنج طارم شامل مرغوبیت، خوش پخت بودن و عطر تند و طعم خیلی خوب آن است. محبوبیت این برنج نیز به خاطر تنوع زیرشاخه ها و خواص خیلی خوب آن می باشد. این برنج مثل برنج هاشمی دانه های بلند و رنگ سفید مایل به کرم دارد. طول دانه خام آن هفت و نه دهم میلیمتر و طول دانه پخته اش یازده و هشت دهم میلیمتر می باشد. اکنون محل اصلی کشت این برنج منطقه فریدونکنار مازندران است که بهترین نوع برنج طارم در همین ناحیه تولید می شود.
انواع برنج طارم در بازار ایران
کشاورزان در ایران برنج طارم با گونه های مختلف تولید می کنند. پنج نوع برنج طارم در بازار ایران عبارتند از:
- 1. برنج طارم محلی
- 4. برنج طارم صدری
- 2. برنج طارم سنگی
- 5. برنج طارم دمسیاه
- 3. برنج طارم هاشمی
همانگونه که پیشتر هم ذکر شد، برنج طارم و انواع ان بسیار مرغوب هستند و پخت و عطر و ظاهر خوبی دارند.
انواع برنج طارم و مناطق کشت آنها
برنج طارم انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و در مناطق مختلفی کشت میشوند.
- طارم هاشمی: در مناطق مختلف استان مازندران کشت میشود.
- طارم دم سیاه: بیشتر در خطه سرسبز گیلان کشت میشود.
- طارم عطری: در مناطق مختلف استانهای شمالی کشت میشود.
- طارم محلی: در شهرستان فریدونکنار و سایر مناطق استان مازندران کشت میشود.
- طارم صدری: در مناطق مختلف استانهای شمالی کشت میشود.
برنج طارم محلی چیست؟
در بسیاری از فروشگاه ها و سایت های فروش برنج به نام برنج طارم محلی برمی خوریم. اما برنج طارم محلی چیست؟ فریدونکنار مرکز کشت برنج محلی طارم محسوب می شود که یکی از برترین کیفیت ها را میان انواع برنج طارم عرضه شده در بازار دارد. وقتی از برنج طارم اصل یا برنج طارم اعلا اسم می برند معمولا منظور همین برنج طارم محلی است. قیمت برنج طارم محلی درجه یک فریدونکنار به صورت خرده فروشی و در بسته بندی های مختلف در بسیاری از فروشگاه ها با کمی بالا و پایین، کیلویی 115,000 تومان است.
برنج طارم سنگی
برنج طارم سنگی چه مشخصاتی دارد.
- رنگ برنج طارم سنگی نباتی است.
- برنج طارم سنگی لاکچری است و بیشتر برای رستوران ها و مجالس استفاده می شود.
- برنج طارم سنگی در مازندارن کشت می شود.
برنج طارم سنگی نیز که رنگش شبیه نبات است بیشتر در شرق مازندران کشت می شود و از کیفیت بالایی برخوردار است و در اکثر رستوران ها و مراسم و مهمانی های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. برخی برنج طارم محلی را همان برنج طارم سنگی می دانند. و گاهی فروشندگان آن ها را با هم قاطی می کنند و به نام برنج طارم محلی سنگی می فروشند. اما قیمت این دو برنج فرقی با هم ندارد و بنابراین این کار، مشکلی ایجاد نمی کند.
برنج طارم هاشمی
برنج طارم هاشمی هم که در جاهای مختلف کشت می شود یک خصوصیت مهم دارد. این برنج بعد از پخت، نرمی و لطافت خود را تا مدت ها حفظ می کند و مثل برنج های خارجی خشک و غیرقابل استفاده نمی شود. البته اسم این برنج کمی ابهام امیز است و مخاطب را به فکر وامی دارد که برنج طارم هاشمی چیست و آیا یک نوع برنج طارم است یا هاشمی؟ برای تولید برنج طارم هاشمی، بذر برنج طارم و بذر برنج هاشمی را به صورت مخلوط و کنار هم کشت می کنند و به این ترتیب ساقه های قوی برنج هاشمی از ساقه های ظریف برنج طارم محافظت می کند. قیمت برنج طارم هاشمی امروز در بعضی سایت ها مثل سایت ترب برای یک کیسه ده کیلویی، 870,000 تومان است. البته همین قیمت برای برنج طارم هاشمی مازندران امروز برای برنج بوجاری شده 950,000 تومان می باشد.
- بیشتر بخوانید: مرکز خرید عمده برنج در کرج ۱۴۰۳
برنج طارم صدری
برنج طارم صدری که بسیار شبیه طارم محلی است در فومن استان گیلان کشت می شود و از نظر ارزش غذایی غنی تر از سایر اقلام طارم می باشد. یکی از خواص مهم این برنج برخورداری آن از نشاسته مقاوم است که در معده هضم نمی شود و وقتی وارد روده می شود باکتری های مفید آنجا را تحریک به رشد می کند و عملکرد روده را بهبود می بخشد. ارزش غذایی بالای این برنجِ کم محصول باعث می شود قیمت بالایی نیز داشته باشد.
برنج طارم دمسیاه
علت نامگذاری برنج طارم دمسیاه شلتوک بلند و سیاه آن است. برنج طارم دمسیاه جزو برنج های کم محصول می باشد. برنج طارم دمسیاه دارای قیمت بالایی است. به همین دلیل کشاورزان چندان مایل نیستند که این نوع برنج را کشت کنند. برنج طارم دمسیاه در
برنج طارم دمسیاه که بیشتر در گیلان کشت می شود دارای شلتوک بلند و سیاه است و به همین دلیل به این نام خوانده می شود. کاشت برنج دمسیاه زحمت فراوانی دارد و کم محصول است و قیمت بالایی دارد. به همین خاطر کشاورزان چندان تمایلی به کشت این برنج ندارند. این برنج از لحاظ کیفی، عطر و طعم هم تراز با برنج هاشمی است. این برنج بیشتر در روستاهای اطراف رشت و آستانه اشرفیه تولید می شود. پخت برنج دمسیاه بسیار عالی است. این برنج کمی چرب است و به همین دلیل خیلی خوب قد می کشد و می توان بارها گرم و سردش کرد و تا چند روز استفاده کرد بدون اینکه اصلا سفت و خشک شود.
برنج طارم مال کجاست؟
این همه از برنج طارم و مزایای انواعش گفتیم اما نگفتیم برنج طارم مال کجاست؟ برنج طارم اولین بار در روستای درام شهرستان طارم استان زنجان به عمل آمد و به همین دلیل به این نام خوانده می شود. از آنجا که شهرستان طارم در مجاورت استان های شمالی کشور قرار دارد، از آب و هوای مناسب گیلان و مازندران بی بهره نیست و به همین دلیل توانسته خاستگاه اولیه این برنج باشد. هرچند که این برنج امروزه بیشتر در استانهای مازندارن و گیلان و گلستان کشت می شود.
- بیشتر بخوانید: برنج عنبربو چیست؟
برنج طارم کشت اول بخریم یا کشت دوم؟
انتخاب بین برنج طارم کشت اول و کشت دوم، یکی از سوالات رایجی است که هنگام خرید برنج مطرح میشود. هر کدام از این دو نوع برنج، ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند و انتخاب بهترین گزینه به سلیقه و نیاز شما بستگی دارد. در ادامه به بررسی تفاوتها و مزایا و معایب هر کدام میپردازیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
برنج طارم کشت اول
- زمان کاشت: در اوایل بهار کاشته میشود و برداشت آن تا اواخر مرداد ماه انجام میشود.
- مزایا:
- کیفیت ثابت: به طور معمول کیفیت برنج کشت اول ثابتتر است و تغییرات آب و هوایی تأثیر کمتری بر آن میگذارد.
- قیمت مناسبتر: به دلیل فراوانی محصول، معمولا قیمت برنج کشت اول مناسبتر است.
- سهولت کشت: کشت برنج کشت اول آسانتر است و نیاز به مراقبت کمتری دارد.
- معایب:
- عطر و طعم کمتر: به طور کلی عطر و طعم برنج کشت اول نسبت به کشت دوم کمتر است.
- پخت کمتر: دانههای برنج کشت اول ممکن است به اندازه کشت دوم پف نکنند و کمی سفتتر باشند.
برنج طارم کشت دوم
- زمان کاشت: پس از برداشت برنج کشت اول، در اواخر تابستان کاشته میشود و برداشت آن در اواخر پاییز انجام میشود.
- مزایا:
- عطر و طعم بیشتر: برنج کشت دوم به دلیل شرایط آب و هوایی خاص و زمان بیشتر برای رسیدن، عطر و طعم قویتری دارد.
- پخت بهتر: دانههای برنج کشت دوم بهتر پف میکنند و نرمتر میشوند.
- مزه شیرینتر: برخی معتقدند که برنج کشت دوم طعم شیرینتری دارد.
- معایب:
- قیمت بالاتر: به دلیل تولید کمتر و کیفیت بالاتر، قیمت برنج کشت دوم معمولا بیشتر است.
- احتمال آفتزدگی بیشتر: به دلیل شرایط آب و هوایی و زمان کشت، احتمال آفتزدگی برنج کشت دوم بیشتر است.
- نیاز به مراقبت بیشتر: کشت برنج کشت دوم نیاز به مراقبت بیشتری دارد و هزینههای تولید آن بالاتر است.
- بیشتر بخوانید: مرکز فروش عمده برنج فله – برنج هاشمی
برنج طارم استخوانی
عنوان دیگری که ممکن است در بسیاری از فروشگاهها نظر شما را جلب کند لفظ استخوانی در برنج طارم استخوانی است. باید بگوییم که این کلمه بیشتر توسط سوداگران برنج برای جلب مشتری ساخته شده است و به استحکام و سختی دانه های برنج دلالت می کند که نشانه کیفیت بالای آن هاست و برای سایر انواع برنج نیز به کار می رود.
به عبارت دیگر، در بازار برنج طارم استخوانی نوعی برنج طارم است که دانههای آن بلند، کشیده و استوانهای شکل است. این برنج به دلیل استحکام و مقاومت دانهها، در هنگام پخت شکل خود را حفظ کرده و کمتر شکسته میشود. به همین دلیل به آن برنج استخوانی میگویند.
- بیشتر بخوانید: لیست انواع غذاهای برنجی
قیمت برنج طارم درجه یک_برنج ایرانی
قیمت برنج طارم هاشمی فریدونکنار و قیمت برنج طارم درجه یک را در سایت برنجبار پرس و جو کنید. برنج طارم در انواع و اقسام مختلف در این سایت موجود است. خرید عمده انواع برنج طارم را در این سایت بررسی کنید تا بهترین گزینه ممکن مشخص شود. مجموعه بازرگانی برنج ایرانی، برنج را بدون واسطه و به قیمت درب کارخانه و در کمترین زمان ممکن به دست شما می رساند. بهترین در کنار ارزان ترین شعار ماست.