قیمت روز برنج طارم مازندران – در اینجا به برنج طارم، مشخصات آن و قیمت روز برنج طارم می پردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleچرا قیمت برنج مدام در حال تغییر است؟
دلایل متعددی برای نوسانات قیمت برنج وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- شرایط آب و هوایی: خشکسالی، سیل و سایر بلایای طبیعی میتوانند بر میزان تولید برنج و در نتیجه قیمت آن تاثیر بگذارند.
- تغییرات در الگوی کشت: تغییر در الگوی کشت و افزایش یا کاهش سطح زیر کشت برنج، میتواند بر عرضه و تقاضا و در نتیجه قیمت آن تاثیر بگذارد.
- سیاستهای دولتی: سیاستهای دولت در زمینه حمایت از تولیدکنندگان برنج و تنظیم بازار نیز بر قیمت برنج تاثیرگذار است.
چگونه قیمت برنج را بررسی کنیم؟
برای اطلاع از قیمت روز برنج، میتوانید به منابع زیر مراجعه کنید:
- بازارهای محلی: بهترین مکان برای اطلاع از قیمتهای روز، مراجعه به بازارهای محلی و فروشگاههای معتبر فروش برنج است.
- فروشگاههای آنلاین: بسیاری از فروشگاههای آنلاین، قیمتهای بهروز انواع برنج را به همراه جزئیات محصول ارائه میدهند.
- صفحات اجتماعی و کانالهای تلگرامی فروشندگان برنج: بسیاری از فروشندگان برنج، قیمتهای روز محصولات خود را در صفحات اجتماعی و کانالهای تلگرامی به اشتراک میگذارند.
- سایتهای خبری و اقتصادی: سایتهای خبری و اقتصادی به طور مرتب اخبار مربوط به قیمتهای بازار از جمله قیمت برنج را منتشر میکنند.
توجه: قیمت برنج در مناطق مختلف کشور و در فروشگاههای مختلف میتواند متفاوت باشد. بنابراین، قبل از خرید، بهتر است قیمتها را در چندین فروشگاه مقایسه کنید.
برنج طارم چیست ؟
وقتی به دنبال بهترین انواع برنج ایرانی هستید چند اسم شاخص مدام شنیده می شود. یکی از این اسامی برنج طارم ایرانی است که در نام های برنج طارم محلی و برنج طارم استخوانی نیز مطرح می شود. این برنج یکی از محبوب ترین و مرغوب ترین برنج های شمال کشور است که به دلایلی چون کیفیت بالای غذایی، کم محصول بودن، عطر خوب، طعم عالی و خوش پخت بودن قیمت بالایی دارد. برخی خریداران وقتی در سایت های مختلف می چرخند با دیدن اسم برنج طارم در میان گرانترین برنج های ایرانی سوالاتی به ذهنشان می رسد مثل برنج طارم چیه، برنج طارم مال کجاست، برنج طارم محلی چیست و برنج طارم بهتره یا هاشمی؟
برنج طارم اکنون در زنجان، مازندران، گیلان و گلستان کشت می شود ولی اگر می خواهید بدانید برنج طارم برای کجاست باید بگوییم خاستگاه این برنج شهرستان طارم در شمال استان زنجان است که از قرن ها قبل پرورش این برنج در آنجا رایج بوده است و به دلیل همسایگی این شهرستان با استان مازندران، کشت این برنج به استان های شمالی نیز سرایت کرده است. به خصوص روستای درام در شهرستان طارم در این زمینه قدمت زیادی دارد. بلندی زمین در این منطقه این محصول را از ابتلا به قارچ مصون می دارد و نیاز به سموم کشاورزی کمتری دارد. آب و هوای معتدل و خنک کلیه این مناطق کمک می کند برنج طارم تمام توان بالقوه ی خود را در ایجاد عطر و طعم عالی به ظهور برساند.
منظور از برنج طارم محلی معمولا برنج طارم فریدونکنار مازندران می باشد. در مقایسه برنج طارم با برنج هاشمی نمی توان یکی از این دو برنج را برتر دانست. بهتر است هر دو را امتحان کنید و بنا به ذائقه و دیگر فاکتورهای مهمتان برنج مصرفی خود را انتخا بکنید. برنج طارم از ویتامین ها و مواد غنی زیادی برخوردار است و ارزش غذایی بالایی دارد.
- بیشتر بخوانید: خرید برنج نیم دانه هاشمی
خواص و مشخصات برنج طارم
1. برنج طارم عطر و طعم خیلی خوبی دارد
2. برنج طارم یک برنج دانه بلند است که طولش به 7 یا 8 میلیمتر می رسد و رنگش سفید مایل به کرم است
3. برنج طارم خیلی خوب ری می کند. طولش از 8 میلیمتر به 14 میلیمتر می رسد.
4. برنج طارم پخت آسانی دارد و خیلی سریع می پزد و از این لحاظ به کار رستوران ها می آید
5. برنج طارم ویتامین های زیادی دارد و به خصوص سرشار از ویتامین بی می باشد
انواع برنج طارم
برنج طارم بنا به محل کشت برنج، زاویه تابش نور، میزان حاصلخیزی خاک و توالی و تناوب کشت و همچنین ریزقلم بودن یا درشت قلم بودن به انواع مختلفی تقسیم می شود. البته لازم به ذکر است که انواع این برنج ممکن است است پس از کشت اول به کشت دوم برسند و در پاییز برداشت شوند و برنج کشت دوم از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود. در ذیل به انواع برنج طارم می پردازیم:
- 1. طارم هاشمی
- 2. طارم محلی
- 3. طارم دم سیاه
- 4. طارم صدری
- 5. طارم سنگی
- 6. طارم عطری
برنج طارم هاشمی: این برنج یک برنج مجلسی است که از ترکیب بذر برنج هاشمی و برنج طارم به دست می آید. اگر دنبال برنج طارم درجه یک می گردید این برنج یکی از بهترین هاست. ساقه های مقاوم برنج هاشمی از برنج طارم محافظت می کنند. خواص مفید دو برنج در برنج طارم هاشمی گرد هم می آیند. برنج طارم هاشمی مازندران امروز از پرطرفدارترین برنج های بازار محسوب می شود.
برنج طارم محلی: این برنج از نظر قد و اندازه از سایر برنج های طارم بلندتر و حجیم تر است و عطر ملایمی دارد و کشت این برنج یک وجه بومی برجسته از منطقه فریدونکنار است که پرمحصول ترین برنج طارم است.
برنج طارم دم سیاه: برنج طارم دم سیاه بیشتر در گیلان تولید می شود و رنگ شلتوکش سیاه است. عطر و طعم این برنج بی نظیر است.
برنج طارم صدری: شبیه ترین برنج به برنج طارم محلی برنج طارم صدری می باشد که محل کشت اصلی اش شهرستان فومن در غرب گیلان است. جنس محکم و سفتی دارد و از نظر ارزش غذایی بالاتر از دیگر انواع برنج طارم می باشد.
برنج طارم سنگی: این برنج در شرق مازندران به عمل می آید و رنگ سفید نباتی اش آن را از سایر برنج های طارم مشخص می کند.
برنج طارم عطری: این برنج از عطر فوق العاده ای برخوردار است و به دلیل اینکه از سایر برنج های طارم کم محصول تر است نایاب تر هم هست.
از میان انواع برنج طارم احتمال اینکه برنج های طارم عطری، طارم هاشمی و طارم محلی به کشت دوم برسند بیشتر است.
- بیشتر بخوانید: برنج طارم محلی چیست؟
قیمت روز برنج طارم مازندران
در جدول زیر قیمت برخی از انواع برنج طارم را مشاهده می کنید.
نام محصول | نوع برنج | سال تولید | قیمت به ازای هر کیلوگرم | وزن بسته بندی | وضعیت موجودی | توضیحات اضافی |
---|---|---|---|---|---|---|
برنج طارم محلی ممتاز | طارم | 1403 | 11۳,000 تومان | ۱۰ کیلوگرم | موجود | کشت شده در فریدونکنار |
برنج طارم هاشمی ممتاز | هاشمی | 1403 | 11۳,000 تومان | 10 کیلوگرم | موجود | — |
برنج سرلاشه کشت دوم | سرلاشه | 1403 | ۸۸,000 تومان | ۱۰ کیلوگرم | موجود | — |
برنج طارم راتون | طارم | 1403 | ۱۳۴۰۰۰ تومان | ۱۰ کیلوگرم | موجود | … |
چگونه برنج طارم را درست کنیم ؟
تهیه برنج آبکش یا کته از برنج طارم بسیار آسان است زیرا این برنج به راحتی می پزد و وقت زیادی نمی گیرد به خصوص اگر تازه باشد. اگر از برنج طارم استفاده کنید تزیین برنج مجلسی خیلی واجب نیست چرا که عطر و طعم این برنج همه کاستی ها را جبران می کند. برای تهیه برنج طارم به روش آبکش، اول برنج را بشویید و یک ساعت با آب و نمک بخیسانید. آب جوش تهیه کنید و برنج را در آن بریزید. به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید. وقتی برنج نیم پخت شد آب بکشید و ته قابلمه ای روغن و ته دیگ بگذارید. مقداری از برنج را با دمکرده زعفران مخلوط کنید و این برنج زعفرانی را روی بقیه برنج در قابلمه بریزید و کناره های برنج را با قاشق از دیواره قابلمه دور کنید تا هرمی شکل شود و با دمکنی بگذارید نیم ساعت بپزد.