با برنج چه غذایی درست کنم ؟ با برنج میتوانید انواع مختلفی از غذاهای خوشمزه و متنوعی را درست کنید. در ادامه چند ایده برای پخت غذا با برنج را برای شما آوردهام:
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleغذاهای خوشمزه ایرانی با برنج
برنج یکی از مهمترین و پرکاربردترین مواد غذایی در آشپزی ایرانی است. تنوع غذاهایی که با برنج تهیه میشود، بسیار زیاد است و هر کدام طعم و عطر بینظیری دارند. در این مطلب، برخی از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی با برنج را به همراه تصاویر معرفی میکنیم:
پلوهای ایرانی
- زرشک پلو با مرغ: یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که برای مهمانیها بسیار مناسب است.
- باقلا پلو با گوشت: ترکیبی خوشمزه از برنج، باقلا، گوشت و شوید تازه که عطر و طعم بینظیری دارد.
- سبزی پلو با ماهی: یک غذای سبک و سالم با طعمی دلپذیر که با ماهی تازه و انواع سبزیجات معطر پخته میشود.
- لوبیا پلو: ترکیبی از برنج، لوبیا چشم بلبلی و گوشت چرخکرده که یک غذای کامل و مغذی است.
- عدس پلو: یک غذای ساده و خوشمزه که با عدس، پیاز و ادویههای معطر پخته میشود.
- کلم پلو: یک غذای مقوی و کمکالری که با کلم، کشمش و گوشت چرخکرده تهیه میشود.
- کته: سادهترین و محبوبترین غذای ایرانی با برنج است که با انواع خورشها، ماست و سبزیجات سرو میشود.
- زیرهپلو: برنجی با عطر دلپذیر زیره که معمولا با مرغ یا گوشت سرخ شده سرو میشود.
- باقلاپلو: ترکیبی از برنج، باقلا، شوید تازه و زعفران که یک غذای بهاری بسیار خوشمزه است.
- زرشک پلو با مرغ: برنجی با زرشک و مرغ که برای مهمانیها بسیار مناسب است.
- قرمهسبزی: برنجی که با قورمه سبزی خوش عطر و طعم سرو میشود.
خورشتهای ایرانی با برنج
- قورمه سبزی: یکی از محبوبترین خورشهای ایرانی است که با برنج کته بسیار خوشمزه میشود.
- قیمه: خورش قیمه با گوشت چرخکرده، لپه و سیب زمینی، یک غذای کامل و مغذی است که با برنج سرو میشود.
- فسنجان: خورش فسنجان با گوشت مرغ یا گردو، یک غذای اصیل ایرانی با طعم ترش و شیرین است که با برنج کته سرو میشود.
- مرغ ترش: خورش مرغ ترش با طعم ترش و دلپذیر، یک غذای سبک و خوشمزه است که با برنج سرو میشود.
غذاهای دیگر با برنج
- کباب کوبیده با برنج: کباب کوبیده یکی از محبوبترین کبابهای ایرانی است که با برنج زعفرانی سرو میشود.
- چلو گوشت: چلو گوشت با گوشت گوسفند یا گوساله، یک غذای مجلسی و خوشمزه است.
- شولی: یک غذای سنتی شمالی با برنج، ماهی شور و سبزیجات است.
- ته چین: یک غذای مجلسی و خوشمزه با لایههای برنج، مرغ یا گوشت و زعفران است.
- رشته پلو
غذاهای بینالمللی
- پایهلا: یک غذای اسپانیایی با برنج، گوشت، ماهی، میگو و سبزیجات.
- ریسوتو: یک غذای ایتالیایی با برنج، پنیر پارمزان و انواع سبزیجات یا گوشت.
- بریانی: یک غذای هندی با برنج، گوشت، ادویههای هندی و انواع سبزیجات.
- سوسیس و تخم مرغ با برنج: یک غذای ساده و سریع برای صبحانه یا ناهار.
- سالاد برنج: ترکیبی از برنج پخته شده با انواع سبزیجات، میوه و سس.
غذاهای فرآوری شده:
- نودل: با استفاده از برنج میتوان نودلهای خانگی تهیه کرد.
- شیره برنج: از برنج میتوان شیره برنج تهیه کرد که برای تهیه دسرها بسیار مناسب است.
- آش برنج: یک غذای گرم و مقوی که با برنج، حبوبات و سبزیجات تهیه میشود.
نکات برای پخت برنج
- نوع برنج: انتخاب نوع برنج مناسب برای هر غذا بسیار مهم است.
- روش پخت: روش پخت برنج برای هر غذا متفاوت است.
- اضافه کردن مواد دیگر: با اضافه کردن مواد مختلف مانند سبزیجات، گوشت، مرغ، ماهی، ادویهها و خشکبار میتوانید انواع مختلفی از غذا با برنج تهیه کنید.
با برنج چه غذایی درست کنم ؟
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و لوبیا پلو
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و خوشمزه
چلو گوشت یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی است که با ترکیبی از برنج زعفرانی و گوشت آبدار و خوش طعم تهیه میشود. برای تهیه یک چلو گوشت خوشمزه و مجلسی، میتوانید از دستور زیر استفاده کنید:
مواد لازم:
- برای گوشت:
- گوشت گوسفندی یا گوساله (راسته یا گردن): 1 کیلوگرم
- پیاز: 2 عدد بزرگ
- سیر: 3 حبه
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- چوب دارچین: 1 عدد
- برگ بو: 2 عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- برای برنج:
- برنج ایرانی: 4 پیمانه
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- آمادهسازی گوشت:
- گوشت را به قطعات متوسط خرد کنید.
- پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- سیر را رنده یا له کرده و به پیاز اضافه کنید.
- گوشت را به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، چوب دارچین و برگ بو را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
- آب جوش را به حدی که روی گوشت را بگیرد اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به مدت ۱ تا ۲ ساعت با حرارت ملایم پخته شود.
- آمادهسازی برنج:
- برنج را از قبل بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت خیس کنید.
- برنج را آبکش کرده و در قابلمه مناسب بریزید.
- مقداری روغن و نمک به برنج اضافه کنید و مخلوط کنید.
- آب جوش را به حدی که ۲ بند انگشت روی برنج را بگیرد اضافه کنید.
- اجازه دهید برنج با حرارت ملایم به جوش آید و سپس حرارت را کم کرده و با دم کنی دم بگذارید.
- زعفران دم کردن:
- زعفران را در آب گرم خیس کرده و اجازه دهید رنگ پس دهد.
- نیمی از زعفران دم کرده را به گوشت و نیم دیگر را به برنج اضافه کنید.
- سرو:
- بعد از اینکه گوشت کاملا پخته شد و برنج دم کشید، گوشت را از آب خارج کرده و به همراه برنج زعفرانی در ظرف سرو بچینید.
- میتوانید با زرشک پلو، زعفران و کشمش تزیین کنید.
نکات مهم:
- برای تهیه یک چلو گوشت مجلسی، بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن چلو گوشت، میتوانید از ادویههای دلخواه مانند دارچین، زنجبیل و هل نیز استفاده کنید.
- برای دم کشیدن بهتر برنج، میتوانید از یک پارچه تمیز روی دم کنی استفاده کنید.
- برای اینکه برنج شما مجلسیتر شود، میتوانید از قالب برای شکل دادن به برنج استفاده کنید.
نوش جان!
- بیشتر بخوانید: چگونه برنج بخوریم چاق نشویم ؟
طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی و خوشمزه
لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که با ترکیبی از برنج، لوبیا سبز و گوشت چرخ کرده تهیه میشود. برای تهیه یک لوبیا پلو مجلسی و خوشمزه، میتوانید از دستور زیر استفاده کنید:
مواد لازم:
- برای برنج:
- برنج ایرانی: 4 پیمانه
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- برای مایه لوبیا پلو:
- گوشت چرخ کرده: 400 گرم
- پیاز: 2 عدد بزرگ
- لوبیا سبز: 3 پیمانه
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- ادویه پلویی: 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- آماده سازی لوبیا سبز:
- لوبیا سبز را پاک کرده و بشویید.
- لوبیا سبزها را به اندازه دلخواه خرد کنید.
- لوبیا سبز خرد شده را در قابلمه مناسب ریخته و مقداری آب و نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم پز شود.
- آماده سازی مایه لوبیا پلو:
- پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- رب گوجه فرنگی، ادویه پلویی، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
- لوبیا سبز نیم پز را به مایه گوشت اضافه کرده و مخلوط کنید.
- آماده سازی برنج:
- برنج را از قبل بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت خیس کنید.
- برنج را آبکش کرده و در قابلمه مناسب بریزید.
- مقداری روغن و نمک به برنج اضافه کنید و مخلوط کنید.
- آب جوش را به حدی که ۲ بند انگشت روی برنج را بگیرد اضافه کنید.
- اجازه دهید برنج با حرارت ملایم به جوش آید و سپس حرارت را کم کرده و با دم کنی دم بگذارید.
- دم کشیدن لوبیا پلو:
- مایه لوبیا پلو را به صورت لایه لایه با برنج در قابلمه بچینید.
- زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.
- درب قابلمه را گذاشته و با حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بگذارید.
نکات مهم:
- برای تهیه یک لوبیا پلو مجلسی، میتوانید از گوشت گوسفندی یا مرغ نیز استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن لوبیا پلو، میتوانید از ادویههای دلخواه مانند دارچین، زنجبیل و هل نیز استفاده کنید.
- برای دم کشیدن بهتر لوبیا پلو، میتوانید از یک پارچه تمیز روی دم کنی استفاده کنید.
- برای اینکه لوبیا پلو شما مجلسیتر شود، میتوانید از قالب برای شکل دادن به برنج استفاده کنید.
نوش جان!
بیشتر بخوانید: چگونه بفهمیم برنج خیس خورده خراب شده است؟